Om oss

År 2009 gick två långtidssjukskrivna kvinnor, Annika Sahmaoui och Marie Tiger, en kurs i Kvinnligt Socialt företagande. I kursen skulle de på låtsas starta upp ett företag. Det hela var så roligt att de två kvinnorna tillsammans bestämde sig för att starta upp ett riktigt företag. De ville erbjuda arbetsträning, praktik och sysselsättningsplatser för att skapa möjligheter för personer som på ett eller annat sätt haft svårt att komma in eller tillbaka till arbetslivet. Bönornas motto bestämdes vara: Man ska ha kul på jobbet!

De letade upp en passande lokal, för det tilltänkta pasta- och salladscaféet, som de själva renoverade och inredde med begagnade möbler från olika loppisar..

.. och den 1 november 2010 öppnades Handens första sociala företag!
- Bönorna på Runstensvägen 22B i Haninge.

År 2014 fick vi förfrågan om att driva en liknande verksamhet I Bollmoradalens nyrenoverade kyrka i Tyresö och tackade ja. Vi slog upp portarna 9 februari 2014 och det nya namnet blev Bönorna i Tyresö - Café Himlagott.

Från 2015 driver vi också caféet i Haninges Kulturhus.

Vår värdegrund!


Vi på Bönorna ger möjlighet för människor att växa och få tillbaka hoppet i tillvaron.

Vi skapar förutsättningar för deltagarna att få, ta och ha en plats och på sikt återgå till arbetslivet utifrån sina förutsättningar.

Vi vilar på en grund som präglas av värme  – trygghet – gemenskap och där varje individ ska känna sig sedd.

Vi bygger verksamheten på god kamratskap och ett gott ledarskap.

Vi levererar god mat av god kvalité i rätt tid till våra kunder.